Хард дискове, RAID масиви и сървъри с SSD

Защита на фирмени данни, служебни файлове и информация, SSD дискове

 

AbsCloud гаранция - работата на облачните системи продължава след всякакви аварии!Една от най-тривиалните причини за отказ на система е изгаряне на дисково устройство (твърд диск или SSD). В индустрията отдавна е намерено решение на този проблем - RAID. Това е метод, който позволява информацията да се записва на няколко диска едновременно. Така системата продължава да работи дори и при повреда в някой от тях. В най-простия вариант всичко се записва едновременно на два диска. При отказ на единия, сървърът продължава с другия. Съществуват и по-сложни схеми, но най-общо всички те позволяват да продължим работата и след отпадане на диск. Така изгарянето на диск от сървъра се свежда до простото неудобство да се смени повредения.


В днешно време използването на RAID масиви при сървърите не е знак за добре свършена работа. По-скоро неизползването му е знак за изключително некачествена услуга. За работата на виртуалните ни сървъри са използвани SSD дискове, който дават отлична бързина на cloud системите. Използването на SSD при VPS машините позволява постигането на висока скорост и отлични резултати на изпълняваните на сървъра процеси.

Абиликс Софт схема на дублирането на информация при резервирани сървъри

Стратегията на Абиликс Софт

Всички наши системи използват RAID масиви и освен това:За съжаление RAID системата не е панацея - твърдия диск не е единственият източник на проблеми със сървъра. Възможно е да изгори някой от стотиците други компоненти в един сървър, което също да спре напълно системата. Възможно е и операторска грешка да изтрие файл от всички дискове едновременно. За тези случаи имаме и съответните решения, с които гарантираме безотказност на облачните системи:

Cloud Calculator Abilix Soft