Хард дискове, RAID масиви и сървъри с SSD

Защита на фирмени данни, служебни файлове и информация, SSD дискове

 

AbsCloud гаранция - работата на облачните системи продължава след всякакви аварии!Една от най-тривиалните причини за отказ на система е изгаряне на дисково устройство (твърд диск или SSD). В индустрията отдавна е намерено решение на този проблем - RAID. Това е метод, който позволява информацията да се записва на няколко диска едновременно. Така системата продължава да работи дори и при повреда в някой от тях. В най-простия вариант всичко се записва едновременно на два диска. При отказ на единия, сървърът продължава с другия. Съществуват и по-сложни схеми, но най-общо всички те позволяват да продължим работата и след отпадане на диск. Така изгарянето на диск от сървъра се свежда до простото неудобство да се смени повредения.


В днешно време използването на RAID масиви не е достатъчно, за да гарантира безотказност на сървърните системи. С услугите на Абиликс Софт получвате пълно дублиране на резервен сървърен ресурс, с който гарантираме високото ниво на безотказност за Вашите проекти. Виртуалните ни сървъри работят с последно поколение бързи SSD NVMe дискове, с който постигаме висока скорост и отлични резултати на сървърните процеси.

Абиликс Софт схема на дублирането на информация при резервирани сървъри

Стратегията на Абиликс Софт

Всички наши системи използват RAID масиви и освен това:За съжаление RAID системата не е достатъчна защита. Възможно е да изгори някой от стотиците други компоненти в един сървър или операторска грешка да изтрие файл от всички дискове едновременно. За тези случаи имаме и съответните решения, с които гарантираме безотказност на облачните системи:

Cloud Calculator Abilix Soft