Дискове

Нашата гаранция - работата продължава след всякакви аварии!

 
схема на дублирането на информация при резервирани сървъриЕдна от най-тривиалните причини за отказ на система е изгаряне на дисково устройство (твърд диск или SSD). В индустрията отдавна е намерено решение на този проблем - RAID.
Това е метод, който позволява информацията да се записва на няколко диска едновременно. Така системата продължава да работи дори и при повреда в някой от тях. В най-простия вариант всичко се записва едновременно на два диска. При отказ на единия, сървърът продължава с другия. Съществуват и по-сложни схеми, но най-общо всички те позволяват да продължим работата и след отпадане на диск. Така изгарянето на диск се свежда до простото неудобство да се смени повредения.
В днешно време използването на RAID не е знак за добре свършена работа. По-скоро неизползването му е знак за изключително некачествена услуга.

 

Стратегията на Абиликс Софт

Всички наши системи използват RAID и освен това:За съжаление RAID не е панацея - твърдия диск не е единственият източник на проблеми. Възможно е да изгори някой от стотиците други компоненти в един сървър, което също да спре напълно системата. Възможно е и операторска грешка да изтрие файл от всички дискове едновременно.
За тези случаи имаме и съответните решения: